Abscis Architecten - KUL campus Brugge - foto Abscis Architecten  

oplevering

KU Leuven campus Brugge officieel geopend

Met de realisatie van KUL Campus Brugge, zal de bestendiging van een nieuwe samenwerking tussen KUL en hogeschool VIVES een feit zijn. Het gebouw bevindt zich op een prominente plaats op de campus, waardoor het dienst doet als feitelijke entree voor de site.

Het bouwconcept is opgebouwd uit twee compacte volumes en kreeg een gemengde invulling van leslokalen, labo(cluster)s en kantoren voor administratie. Een compact volume van drie bouwlagen werd bovenop een tweede volume geplaatst, dat bestaat uit twee bouwlagen. Tussen deze twee volumes bevindt zich de ‘public layer’: een transparante bouwlaag met de meest publieke functies; het cafetaria met terras en het auditorium. De public layer fungeert als een opgetild publiek maaiveld. Het gebouw is eenvoudig aanpasbaar aan de noden van de toekomst. Ook bij een eventuele latere herbestemming van het gebouw kan de bestaande structuur eenvoudig dienst blijven doen.

Het onderzoeksgebouw is een pionier op BIM-vlak. Het is het eerste BIM-project in de echte zin van het woord: alle partijen bouwden mee aan het Building Information Model.

Lees hier wat KU Leuven over haar nieuwe gebouw te vertellen heeft, of bekijk het filmpje.

Ook Focus WTV kondigde de opening van het nieuwe gebouw aan.

Naar het project 'Faculteit Industriële en Biowetenschappen Brugge'

Delen
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics