Abscis Architecten -

WERF!

Wanneer het BIM-model werkelijkheid wordt

Afgelopen maand werd de staalstructuur van de sporthal in Sint-Niklaas geplaatst. De gedetailleerde voorbereiding in ons BIM-model werpt zijn vruchten af want de structuur werd op de werf vlotjes als een meccano in elkaar gepuzzeld!

In de stad Sint-Niklaas wordt druk verder gebouwd aan het nieuwe inkomgebouw, met onder andere kantoren, brasserie en sportvolume, voor het Provinciaal domein De Ster. Het gebouw zal verschillende functies vervullen: als toegang tot het domein, als controleorgaan, als connecterende factor en niet te vergeten als landmark in het landschap.

Het volume wordt gekenmerkt door het noordoost-georiënteerde sheddak. Dit sheddak voorziet de sportzaal van natuurlijk daglicht en de oriëntatie maakt dat de kop van het gebouw zich ter hoogte van de vijver richt naar het domein. De vormgeving is dus niet alleen een praktisch gegeven maar zorgt bovendien voor de nodige herkenbaarheid op het domein. Door het nieuwe volume zo dicht aan te sluiten op de vijver ontstaat niet alleen fysiek maar ook visueel een directe relatie met het domein.

Ga naar het project 'inkomgebouw provinciaal domein De Ster'

Delen