Abscis Architecten -

Maken en meemaken

Dag van de Architectuur 2015

Op 11 oktober vindt de 7e editie van de Dag van de Architectuur plaats. Meer dan 50 spraakmakende gebouwen in heel Vlaanderen en Brussel gooien hun deuren open voor het publiek. Met de thema’s ‘co-creatie’ en ‘beleveniswaarde’ focust het Vlaams Architectuurinstituut op de wisselwerking tussen gebruiker en realisator van architectuur.

"Architectuur maken is vandaag meer dan ooit een gedeeld avontuur"
In heel Vlaanderen en Brussel kan je meer dan tachtig opmerkelijke gebouwen bezoeken die zich engageren in een gedeelde ruimte, 2 daarvan zijn projecten van Abscis Architecten. Acaciapark Brugse Poort Gent en Nieuw Administratief Centrum Postsite Aalst.

Acaciapark Gent

Het park is vrij toegankelijk, de sociale woningen zelf zijn enkel langs buiten te bezichtigen. Om 14u en 15u geeft landschapsarchitect Tim Van Herbruggen een rondleiding. Reserveren hiervoor is verplicht. 

Postsite Aalst

In Aalst is op de Dag van de Architectuur de inkom van de Federale gebouwen van 14u tot 16u geopend voor vrij bezoek. Om 14u worden de bezoekers ontvangen door Pieter Sterckx van de Federale Overheidsdienst Financiën. Om 15u geeft architect Marnix Lambrey hier uitleg over de realisatie van het gebouw. 

Om 14 uur geven Architect Marnix Lambrey en Vlaams ambtenaar Frank Danckaert een rondleiding door het gebouw van de Vlaamse Diensten. Dhr. Lambrey zal vooral stilstaan bij de Open Oproep en de kenmerken van het gebouw terwijl Dhr. Dankaert de werking van de Vlaamse Belastingdienst - gehuisvest in dit gebouw - zal toelichten. Reserveren is verplicht. 

Delen