Abscis Architecten -

OPGELEVERD!

Shoppingcenter Ringlaan Kortrijk in een nieuw jasje

Het winkelcentrum Ring Shopping Kortrijk Noord dateert uit de jaren ’70 en was toe aan een grondige vernieuwing. Op vlak van wayfinding en circulatie was een herstructurering nodig maar ook de materialisatie en afwerking moest herbekeken worden.

Door de parking te herorganiseren, worden de verschillende circulatiestromen (auto's, fietsers, voetgangers,...) gescheiden en wordt er ruimte gecreëerd om rustplekken, groenzones en een evenementenplein in te planten. Overdekte passerelles in een staalstructuur begeleiden voetgangers en fietsers naar de vernieuwde inkompartijen. Verder werden de gevels verhoogd, thermisch geoptimaliseerd en voorzien van nieuw schrijnwerk en verzorgde signalisatie. De kwalitatieve, uniforme gevel draagt bij aan de herkenbaarheid van het shoppingcenter en is future-proof bij eventuele wissels van de winkels die er huizen.

Het resultaat is een zichtbaar gebouw die herkenbaarheid en uniformiteit uitstraalt, omgeven door een gezellig en groen kader. Het project werd op het einde van 2022 opgeleverd.

Naar het project 'Winkelcentrum Ringlaan Kuurne'.

Delen