Abscis Architecten - vloer mezzanine bibliotheek in voormalige kapel

WERF

Nieuw leven pompen in het Hart van Hamme

Op de Markt wordt de voormalige winterkapel ingericht als bibliotheek. Momenteel wordt daar de vloer van de mezzanine gegoten. De historische gevels van het klooster, de kapel en de pastorie zijn beeldbepalend en blijven staan. De publieke functies worden geclusterd rond deze historische gebouwen.

De mooie herbestemming is slechts een fractie van wat er met dit omvangrijke project verwezenlijkt zal worden: er komt een nieuwe kunstacademie - hiervan wordt de ruwbouw binnenkort afgewerkt. De academie zal van de site een echte culturele campus maken. 

De openbare ruimte wordt groener en leefbaarder, oude bomen zullen bewaard blijven en nieuw groen zal worden aangeplant. 

Als dragers van dit PPS-project, rijzen woningen en handelsruimten met ondergrondse parking op vanuit ondergronds niveau. Het einde van de werken is voorzien in de zomer van volgend jaar. Het Hamme van de toekomst komt eraan.

Ga naar het project "PPS Hamme Markt"

Delen
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics