Abscis Architecten - DE STER SINT-NIKLAAS, inkomzone vanaf de parking - visualisatie studio ELVIS

GEWONNEN!

Nieuw inkomgebouw voor het Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas

Het Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas heeft nood aan een nieuw sportvolume met brasserie en kantoren. Abscis Architecten werd samen met aannemer Juri en studiebureau Tractebel verkozen als laureaat van de ontwerpwedstrijd!

Het gebouw zal verschillende functies vervullen: het wordt de toegang tot het domein, een controleorgaan, een connecterende factor en niet te vergeten een landmark in het landschap.

Het nieuwe volume wordt gebouwd op wat nu een parkeervlakte is en wordt zo dicht mogelijk aangesloten op de aanwezige vijver. De bestaande bomen op de parkeervlakte blijven behouden en de groene parkgordel rondom het domein wordt versterkt. Er ontstaat een voorplein dat de connectie vormt tussen de openbare weg, het nieuwe volume, de nieuwe parking, de atletiekpiste en het domein. Door het nieuwe volume zo dicht aan te sluiten op de vijver ontstaat niet alleen fysiek maar ook visueel een directe relatie met het domein.

De recreatieve en sportieve setting vormt een belangrijke schakel in het dagelijkse leven. Voor de ene een uitlaatklep, voor de andere een moment van ontspanning en rust. Het was dan ook ons doel om voor beiden een gepast antwoord te formuleren.

Ga naar het project 'Inkomgebouw Provinciaal Domein De Ster'

Delen