Abscis Architecten -

VERGUNNING!

Verbouwing winkelcomplex en nieuw hotel Centrum Gent

Het project bestaat uit de verbouwing en uitbreiding van een winkelcomplex (de winkelruimtes van de vroegere C&A in de Veldstraat in Gent) tot een gemengd project met (casco) winkelruimtes en een hotel. Het winkelgedeelte is al in uitvoering en sinds kort is er voor het hotel ook een vergunning. Het doel van de opdracht omvat de herbestemming van de bovenste verdiepingen van het winkelcomplex, alsook de ruimtes aan de Korte Meer en de Voldersstraat, als hotel. Deze delen van het gebouw waren de laatste jaren immers zwaar onderbenut en dringend toe aan renovatie. In de bestaande bouwvolumes en de nieuwe optopping worden in totaal 114 hotelkamers voorzien, allen ontsloten via een nieuwe inkomhal aan de kant van de Voldersstraat en met zicht op de straat, de binnentuinen of over de daken van de Gentse binnenstad. 

Delen
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics