Abscis Architecten - Erasmushogeschool campus Jette

GESELECTEERD!

Renovatie Erasmushogeschool campus Jette

Het indrukwekkende gebouw dateert van begin de jaren tachtig, verschillende gebouwdelen kregen door de jaren reeds een make-over. Echter hebben deze versnipperde werken hun invloed gehad op de leesbaarheid en herkenbaarheid van het gebouw. Tegelijkertijd is de indeling van het gebouw niet hedendaags meer qua opvattingen en onderwijsfilosofie, die meer inspelen op flexibiliteit, openheid en multi-inzetbaarheid.

Het gaat in totaal om 18.540 m² te verbouwen delen, bestaande uit een onthaal, leslokalen, labo’s, administratieve ruimtes (docentenlandschap en kantoren), een auditorium, een cafetaria, een gymzaal, kleedkamers, garage, fietsenstalling, bergruimtes, technische ruimtes en werkplaatsen.

De Erasmushogeschool Brussel wenst de campus aan te passen naar een gebouw dat doorheen de tijd relatief makkelijk van programma en/of gebruik aangepast kan worden. Kortom: toekomstbestendig, wat een inspirerende en prettige leer- en werkomgeving zal genereren.

Delen