Abscis Architecten -

GEWONNEN!

Nieuw, low-impact lokaal voor jeugdbeweging DJEMBA

Voor het nieuwe ontwerp wordt vertrokken van de basisingrediënten van de site: het bomengrid, de open speelzone en de Gavergans, samen op het langgerekte perceel, die als vrijetijdssite voor de verschillende verenigingen in het dorp wordt opgevat. Het gebouw zal halfweg worden geplaatst, om zo in gesloten toestand twee zones te creëren: een open veld en een boszone. In open toestand loopt het terrein dwars door het gebouw. Infrastructuur en verharding wordt beperkt en de binnenruimte gaat langs beide zijdes met de natuur in verbinding - het wordt als het ware een boskamer of een podium in het bos. Het paviljoen zal in gebruik zeer verschillend zijn van de bestaande Gavergans en dus complementair, al wordt de archaïsche morfologie harmonisch geïntegreerd in haar tuin. 

Het wordt een duurzaam gebouw, niet enkel op vlak van energieverbruik. De dakconstructie op pilotis zal licht en circulair worden gefabriceerd en vrij kunnen worden ingevuld. Door het gebouw op een eenvoudige prefab-fundering te plaatsen, wordt de ondergrond zo min mogelijk verstoord. Alle stromen, van energie en (afval-)water, worden opgevat in functie van een maximale zelfvoorziening van dit vrijetijdsgebouw en schrijft zich daarmee in, in het DNA van jeugdvereniging Djemba.

Delen
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics