Abscis Architecten -

WEDSTRIJD GEWONNEN!

Nieuw faculteitsgebouw voor Universiteit Gent in Kortrijk

Universiteit Gent breidt uit op de Campus in Kortrijk met een gloednieuw gebouw dat de faculteit Bio-Ingenieursweten­schappen en de centrale administratie van de Universiteit zal huisvesten. Waar zij eerst een speler was op verplaatsing, wil de universiteit in de toekomst een eigen uitvalsbasis voorzien: dit gebouw wordt het kloppend hart van de UGent in Kortrijk. Het team Abscis Architecten - Istema - Provoost werd verkozen tot laureaat voor deze opdracht.

Bij het schetsontwerp werd sterk ingezet op flexibiliteit en eigenheid. In het bestek kwamen goede zichtbaarheid, een uitnodigend en verwelkomend karakter, eigentijdse architectuur, een warme toets, groen en de potentie van natuurlijke materialen naar voor als belangrijke parameters. Er werd eveneens gesteld dat de mogelijkheid tot uitbreiding meegenomen diende te worden in het schetsontwerp. Wanneer deze uitbreiding op het bouwperceel zou plaatsvinden, dient het gebouw bovendien in gebruik te kunnen blijven.
Het ontwerp kadert in het masterplan van Intercommunale Leiedal “Campus Kortrijk”. De energieprestatie van het gebouw zal BEN zijn.

Naar het project: Ugent in Kortrijk

Delen
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics