Abscis Architecten - 3D visualisatie

Start werf

Meergezinswoning Gebroeders Vandeveldestraat

Het gebouw is gesitueerd op een hoekperceel met een hoge zichtbaarheid voor verkeer richting de stadskern. Om te vermijden dat dit hoekpand met een hoogte van 5+1 bouwlagen  te massief zou overkomen, werd gezocht naar een defragmentatie van de voorgevel. Dit resulteert in een quasi volledig beglaasd gelijkvloers met een bovenbouw die op een speelse manier alternerend verspringt. Dit volumespel wordt doorgetrokken naar de penthouse die zich terug trekt van de rooilijn.

De appartementen worden voorzien van grote raampartijen om maximaal daglicht binnen te brengen. Een verticale geleding aan de rand van de uitsprong animeert niet alleen het zicht naar buiten toe, maar zorgt er bovendien voor dat rechtstreekse inkijk vanaf de overzijde van de straat gefilterd wordt.

Om het spel van verspringende niveaus te accentueren werd er gezocht naar een gevelmateriaal die deze strakke lijnen kan vormgeven. Er wordt hiertoe gekozen voor een naadloze gladde sierpleister, zowel voor de voorgevel als de achtergevel en de zijgevels van de penthouse. De overzijde van de straat kenmerkt zich door hoofdzakelijk grijze en beige kleurtinten. Er wordt bewust gekozen om met de nieuwe gevelbepleistering binnen datzelfde kleurenpallet van grijstinten te blijven. Niet met een uniforme kleur, maar met een meer natuurlijke uitstraling door de sierpleister op te schuren.

Delen
Abscis Architecten - Oorspronkelijke toestand
Oorspronkelijke toestand
Abscis Architecten - 3D visualisatie
3D visualisatie