Abscis Architecten -

WERF!

Kortrijkse universiteitscampus in opbouw

De nieuwste uitbreiding van UGent, namelijk de campus in Kortrijk, is momenteel in opbouw. Dit gloednieuwe gebouw zal onderdak bieden aan de faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen en de centrale administratie van de universiteit. 

Voorheen opereerde de universiteit op verplaatsing, maar met dit nieuwe project streeft ze naar een eigen uitvalsbasis, waardoor het gebouw het kloppend hart van UGent in Kortrijk zal worden.

Abscis Architecten is gekozen als laureaat voor deze utidagende en interessante opdracht. De Campus Kortrijk ligt te midden van een omgeving gekenmerkt door zware infrastructuren, met treinsporen, ringwegen, de Leie en secundaire wegen die het landschap vormgeven. De hoofdstraat van de Campus, Graaf Karel de Goedelaan, is een brede autoweg met aan weerszijden bomen.

Het nieuwe stadsdeel 'Kortrijk Weide' ontwikkelt zich aan de overkant van de sporen, naast de Campus, en zal verschillende stedelijke functies huisvesten. Ten zuidwesten van de Campus strekt zich een woonwijk uit.

Met de start van deze werf verankert de Universiteit Gent haar aanwezigheid in Kortrijk en verstevigt ze haar positie als een vooraanstaande educatieve en onderzoeksinstelling in de regio.

Ga naar het project 'Ugent in Kortrijk'

Delen