Abscis Architecten -

START WERF!

Hotel Voldersstraat Gent

In de Veldstraat maakt de voormalige C&A plaats voor de nieuwe uitvalsbasis van de Fnac en de kledingwinkel Stradivarius. De historische gevels werden hierbij volledig gerestaureerd, terwijl de gelijkvloerse winkeletalages in ere werden hersteld met een hedendaags gevelontwerp. De hoek om, in de Voldersstraat, komt de hoofdtoegang van een nieuw hotel, dat op de verdieping georganiseerd wordt en ongeveer de footprint van het stadsblok gebruikt, met gevels grenzend aan alle drie de straten. In de Korte Meer komt de logistieke toegang voor het hotel en de winkelpanden, met de bijhorende logistieke ruimtes.

De restauratiewerken en casco winkelruimtes aan de Veldstraat werden recent reeds opgeleverd en aansluitend startte de werf van het hotel.
De gedeelde ambitie van de eigenaar, de stad en de ontwerper om alle ruimtes boven de winkels in de Gentse winkelstraten te activeren staat hierbij voorop. De leegstand boven de panden wordt aangepakt en een grote mix van functies wordt bekomen. Dit inbreidings-, herbestemmings- en renovatieproject middenin de stad ademt de ambitie van Abscis Architecten.

Naar het project: 'Verbouwing winkelcomplex en nieuw hotel centrum Gent'

Delen
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics