Abscis Architecten -

Oplevering

Guldensporencollege Kortrijk - Campus Kaai

In dit filmpje (WTV, 10 maart 2017) kan u alvast zien de nieuwe ‘schoolpoort’ in gebruik genomen wordt door de leerlingen van de tweede graad. Zij hielpen mee verhuizen.

Campus Kaai (Diksmuidekaai) maakt deel uit van het Guldensporencollege in de Kortrijkse binnenstad, en werd gerealiseerd binnen het project 'Scholen van Morgen'. Het programma omvat een nieuwbouw voor de tweede graad en een vernieuwbouw voor de derde graad, beide gekaderd binnen een masterplan voor de volledig campus, waarbinnen ook een uitbreiding van de aanpalende Sint-Amandsbasisschool is gerealiseerd.

De tweede graad van het Guldensporencollege bestaat uit drie verdiepingen met studieruimte, administratie, lokalen, sanitair, en een half verzonken sportzaal. Hier zijn open speelplaatsen voorzien, en overdekte. Dit deel van de school fungeert als 'schoolpoort' - een nieuwe toegang via de Burgemeester Vercruysselaan.

De derde graad omvat de neogotische feestzaal die een herbestemming kreeg als refter, en die aan beide uiteinden van een deel nieuwbouw werd voorzien. Hierin zitten lokalen, administratie, sanitair, gymzaal,... Er werd naast het gebouw ook een fietsenberging opgetrokken.

Naar het project 'Guldensporencollege'

Delen
Abscis Architecten - Guldensporencollege neemt Campus Kaai in gebruik
Guldensporencollege neemt Campus Kaai in gebruik