Abscis Architecten - Ledeganck in de Gentse skyline

Architectuur Platform Gent

Gent Architectuurstad

Het Architectuur Platform Gent zag het licht na het eerste Festival van de Architectuur in 2019 en bestaat uit stads­bouwmeester Gent, Archipel vzw, Design Museum Gent, STAM Gent, sogent, en de Gentse ontwerpafdelingen van KU Leuven, UGent en HOGENT. Op het Platform kan je o.a. terecht voor culturele (/architectuur-) activiteiten (check de agenda!) of om je in te lezen in hot topics als hoogbouw, ruimtenood, circulariteit,...

Naast hedendaagse architectuur, is er ook plaats voor de gebouwen uit het verleden. Er wordt gewerkt aan een groots 'Architectuur Plan Gent van het derde millennium'. De oproep naar projecten voor de allereerste Architectuur Prijs Gent (2021), was een succes en lag aan de basis van een aan te leggen database van de Gentse architectuur. Alle inzendingen kregen een online plek. Later wordt deze kaart verder uitgebreid met projecten vanaf het jaar 2000.

Onze eigenste Gentse parels, de renovatie van het Universiteitscomplex Ledeganck en het hotel- en winkelcomplex in de Veldstraat, kregen ook een plekje op de mooie lijst.

Delen