Abscis Architecten - de inkom van het huidige gebouw van Howest

GESELECTEERD!

Duurzame campus voor Howest in Brugge

De campus HOWEST in Brugge, gelegen aan het station, ligt er wat gedefragmenteerd bij. Abscis werd in een design&build-formule met Strabag, Sweco, Provoost, BIMplan, CH en Ingenium, geselecteerd om in wedstrijdfase mee vorm te geven aan een geïntegreerde, duurzame campus met een duidelijke leesbaarheid voor iedereen - bezoekers, studenten en personeel.

De huidige campus aan de stationssite kenmerkt zich door zijn divers karakter aan gebouwen en hun respectievelijke invulling. Hogeschool West-Vlaanderen zoekt naar eenheid, naar samenhang en leesbaarheid van de campus. Het streven is om de vormgeving en inrichting van de campus een logische totaalopbouw te geven, voor alle gebruikers. Er is niet enkel nood aan renovatie en uitbreiding van de capaciteit, ook aanpassingen aan de buitenomgeving zitten vervat in de opdracht.

 

Delen
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics