2012 Sint-Denijs-Westrem

Abscis Architecten -

De Citroëngarage is gelegen in de Poortakkerstraat te Sint-Denijs-Westrem. De aanpalende administratieve gebouwen en de voormalige woning van de zaakvoerder worden gesloopt.  In de plaats komen een nieuwe administratie- en ontvangstruimte, een toonzaal, extra bergruimte, personeelsruimte en een uitbreiding van de bestaande ateliers.

De atelierruimtes krijgen een uniforme rode metalen gevelbekleding.  Het nieuwe hoofdvolume is samengesteld uit een wit toonzaalvolume, maximaal beglaasd op de kop en aan de straatkant, dat ingeschoven wordt in een meer besloten grijs gedeelte waarin de administratie en personeelsruimtes zijn ondergebracht.  De kleurkeuzes maken deel uit van de standaard huisstijl van Citroën.

Om een maximaal aantal wagens op het terrein te kunnen stockeren wordt de toonzaal één verdieping opgetild.  Via een hefplatform kunnen wagens vanaf het gelijkvloers opgeheven worden tot in de toonzaal.  Bezoekers komen binnen via de ontvangstruimte en administratie en bereiken via een royale betontrap de toonzaal op de eerste verdieping.  Op de 2de verdieping bevinden zich de kleed- en ontspanningsruimte voor het personeel, voorzien van een terras.

Het gebouw is opgebouwd uit een zichtbaar metaalskelet en holle in het zicht blijvende gewelven op basis van vaste modules van.  De daken van het nieuwe hoofdvolume worden voorzien van een extensieve groendakbedekking.  

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics