2004 Deurne

Abscis Architecten -

De opdracht, het uitbreiden van de school met de nieuwe sportzaal, bijhorende accomodatie en het bijbouwen van klassen, hield in dat er creatief gezocht moest worden naar een oplossing om economisch, structureel en ruimtelijk de nieuwe sportzaal in te passen in het binnenterrein van de lagere en secundaire basisschool.

De uitbreiding van de school gebeurde op het binnenterrein van de twee stadsscholen.  Hiervoor werd er een deel gesloopt.  Op de gelijkvloerse verdieping bleven de functies identiek aan het oorspronkelijke gebouw, maar het aantal klaslokalen werd verhoogd.

De sportzaal werd als een gesloten schelp over het schoolgebouw geplaatst.  Zij komt hierdoor in het verlengde te liggen van de bestaande turnzaal.  De twee kopzijden van de sportzaal zijn open om natuurlijk licht te bieden en de omwikkeling van de structuur te benadrukken.

Het nieuwe complex zal niet alleen het huidige binnengebied opwaarderen, maar eveneens ten dienste staan van het buurtleven.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics