Blankenberge

Abscis Architecten -

Dit project is een studie voor de inplanting van een parking en een woonproject in het kader van PPS tussen NMBS-holding met de stad Blankenberge en een private projectontwikkelaar. Het programma omvat 12 appartementen, 2 handelszaken, 440 parkeerstaanplaatsen, 170 parkeergarages, 285 fietsenstaanplaatsen en 15 bromfietsstaanplaatsen.

Om de bestaande kwaliteiten van de stationsomgeving (de historische gebouwen van de politiediensten - het stationsgebouw - de kerk - ...) te versterken kiezen we ervoor om het parkeren niet onder te brengen op het gelijkvloers maar op de verdiepingen en ondergronds. Op het gelijkvloers voorzien we handel, welke op een kwalitatieve manier (met een beglaasde gevel) het straatbeeld zal animeren.

De Noord-Oostgevel en de Zuid-Westgevel van het ontworpen gebouw hebben elk hun eigen identiteit. De Noord-Oostgevel wordt geconcipieerd als een doorlopend gevelvlak, in overeenstemming met de grootschaligheid van het perron, de treinen e.d. . De Zuid-Westgevel wordt verdeeld in kleinere eenheden om een kleinschaligheid te creëren die de ritmiek van de bestaande gebouwen in de Kerkstraat verderzet.

 

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics