2007 Gent

Abscis Architecten -

Op het Graaf van Vlaanderenplein te Gent werd een kantooruitbreiding voor het Onderling Beroepskrediet voorzien. De geklasseerde gevel en enkele ruimtes vooraan bleven behouden, het gedeelte achteraan werd gedeeltelijke herbouwd, waardoor een bijkomende bouwlaag kon geïntegreerd worden.

De uitbreiding bestaat uit een conciërgewoning op de 1e en 2e verdieping vooraan, het omvormen van 6 kantoren tot 3 landschaps-kantoren aan de achterzijde en een vergaderzaal op de bovenste verdieping. Op het gelijkvloers werd het nieuwe deel geïntegreerd met het reeds bestaande tot één groot landschapskantoor; langs de straatzijde is een self-banking voorzien.

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics