Brussel

Abscis Architecten -

Deze studie maakt deel uit van het reeds 10 jaar durende renovatieprogramma ten behoeve van de gebouwen en permanente van hett KBIN. De belangrijkste uitdagingen van deze renovatie zijn het museale aanbod herontplooien volgens drie samenhangende thema’s: een eigentijdse museografie ontwikkelen, de doorstroming van de bezoekers in de gebouwen en het comfort van de bezoekers verbeteren.

Het scenario van deze tentoonstellingen en de scenografische benadering worden op dusdanige wijze ontwikkeld dat er geen interferentie is met de architectuur. De renovatie dient milieuvriendelijk te verlopen, zowel wat de keuze van de materialen betreft, als met het oog op een minimale CO2-impact van de exploitatie.

De relatie tussen de verschillende ruimten, tentoonstellingszones, verticale doorstromingen, verbindingen met aangrenzende gebouwen dient duidelijk en "leesbaar" te zijn. De nevenfuncties worden aan de uiteinden van de vleugel gegroepeerd. Zo ontstaat er een lichte, ruime, duidelijk gedefinieerde en volledig lege tentoonstellingsruimte die in functie van de gewenste scenografie ingericht kan worden. Men kan zich gemakkelijk oriënteren en men krijgt van overal een overzicht van wat de tentoonstelling te bieden heeft.

 

 

Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics