Leuven

Abscis Architecten -

Om de verschillende onderzoeksactiviteiten van de groep Wetenschap en Technologie beter op elkaar af te stemmen wil men de huidige, verspreide afdelingen en departementen samenbrengen in één gebouwencluster. De inplanting van het laboratorium- en kantoorgebouw past binnen het masterplan van AWG voor de campus. 

Het gevelontwerp van het scheikundig laboratorium (voor synthese/analyse/reactoren en membranen/NMR/X-ray) is een geïntegreerd concept van architectuur en technieken. Het specifiek karakter van de technische eisen van labo's spelen immers een determinerende rol in de uitwerking van de architectuur. De gevel is opgevat als een generiek raster dat fungeert als een soort 'filter' naar de buitenomgeving. Een combinatie van beglazing met groene tinten, sandwichpanelen en stacco-roosters als zonnewering of ventilatieroosters vormen een levendige mozaïek.

Het kantoorgebouw is opgevat als een apart volume, een duidelijk herkenbaar middelpunt, met verbindingen naar het labogebouw en het bestaande Scheikundegebouw. De onderste verdiepingen, de publieke niveaus van het kantoorgebouw, zijn ruim opgevat met voldoende mogelijkheden tot informele ontmoetingen. De verdiepingen zijn flexibel indeelbaar met kantoren volgens verschillende types. De gevel van afwisselend bandramen en gesloten stroken laat een uiterst flexibele indeling toe van cellen- en landschapskantoren.

Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
Abscis Architecten -
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics