2016 - 2019 Gent

Abscis Architecten - open transparante werkplekken langs de gevels

Het Administratief Centrum van Gent was toe aan een update. Het geheel van (her)inrichting omslaat vijf verdiepingen, die gefaseerd werden aangepakt omdat het bestaande gebouw tijdens de duur van de werken operationeel moest blijven. De inrichting gebeurde volledig volgens de principes van ‘het Nieuwe Werken’.

Abscis Architecten - grondplan tweede verdieping - Abscis Architecten

grondplan tweede verdieping - Abscis Architecten

Voor het hele kantoor werd een intieme doch open sfeer gecreƫerd, gericht op het buitenlandschap en daglichtgestuurd.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten -

Het Administratief Centrum van Gent was toe aan een update. Het geheel van (her)inrichting omslaat vijf verdiepingen, die gefaseerd werden aangepakt omdat het bestaande gebouw tijdens de duur van de werken operationeel moest blijven. De inrichting gebeurde volledig volgens de principes van ‘het Nieuwe Werken’.

De inrichting kadert binnen de visie van de Stad Gent, die steunt op vier pijlers met volgende waarden:

  • aantrekkelijkheid van de werkomgeving;
  • efficiënte, productieve en permanente dienstverlening;
  • welzijnsverhogende inrichting;
  • duurzaamheid.

Dit werd concreet vertaald in:

  • cultuur- en gedragswijzingen: een zoektocht tussen leidinggevend werken, evaluerend werken, plaats- en tijdsonafhankelijk werken, individueel werken en in team, clean desk policy;
  • ICT-toepassingen in functie van dynamische werkplekken;
  • inspirerende en flexibele werkplekken en infrastructuur.

Het plan is opgebouwd op basis van een doorgedreven grid van afgesloten akoestische lokalen, afgewisseld met open kantoorzones. De flexibiliteit bestaat er in de zones steeds te kunnen omwisselen met afgesloten lokalen en omgekeerd; door gebruik van intelligente wandsystemen die flexibel zijn in opbouw en afbraak. Deze wanden zijn zodanig geconcipieerd dat ze deels gesloten (al dan niet akoestisch), en deels transparant zijn, en dit doorheen het volledige landschap. Daardoor creëren we voor het hele kantoor een intieme doch open sfeer, dat gericht is op het buitenlandschap en dat daglichtgestuurd is. De kleuren en het gebruik van hout zorgen verder voor een familiale sfeer.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics