Publicaties

De Gentenaar

Studenten op kot in de Veldstraat

De Veldstraat wordt binnenkort ook een beetje studentenbuurt. In en achter het voormalige pand van de C&A verrijst een winkelcomplex met daarboven zestig studentenkoten. Een nieuwe trend zit er nog niet meteen in. In talloze andere winkelpanden in de straat blijven complete verdiepingen leegstaan.

Lees verder

Op de Werf

KHBO-campus, Brugge

In september 2017 krijgt de KU Leuven vaste voet aan de grond in Brugge. Want dan wordt een nieuw opgetrokken campus officieel geopend. Deze campus van de KHBO, die de…

Lees verder

plan magazine

Duurzaam aspect doorslaggevend in dit stadsproject

In Mortsel wou het stadsbestuur een antwoord bieden op het groeiende verkeersprobleem. Vooral ter hoogte van het stadhuis zorgde de drukke Liersesteenweg en het gebrek aan parkeermogelijkheden voor bezoekers aan het stadscentrum ervoor dat een oplossing voor deze site zich opdrong. Een PPS-project werd uitgeschreven voor de heraanleg van het plein, de bouw van een multifunctionele kantoorruimte en een ondergrondse parking. Met als bedoeling het ontsluiten van het plein en het creëren va een open en aangename omgeving rond het stadhuis. Het winnende ontwerp kwam van de hand van Abscis Architecten.

Lees verder

Volg ons op facebook

Naar Facebook

Verleidelijke Vitrines

Hergebruik met hedendaagse invulling

De behandeling van dit bouwdossier heeft bij de Dienst Monumentenzorg en Architectuur heel wat voeten in de aarde gehad. Het vertrekpunt was het behoud van de twee panden: het neogotische hoekpand op de hoek van de Veldstraat met de Jan van Stopenberghestraat uit 1885 en het naastliggende hoekpand in de Jan van Stopenberghestraat met een zijgevel met industrieel karakter in de Schuurkensstraat. Bij dat laatste pand speelde de industriële context voor ons een grote rol. De vraag was of dat hoekpand kon worden gesloopt. Uiteindelijk kwam er een compromis dat leidde tot het huidige geslaagde en gelaagde concept: een nieuwe voorgevel en het hergebruik van de zijgevel met een hedendaagse invulling.

Lees verder

Dimension

Stad in de kijker

In het nieuwe administratief centrum vonden onder andere de stadsdiensten een nieuw onderkomen. Het door Abscis Architecten ontworpen complex zorgde voor een miraculeuze facelift en opwaardering van de stationsbuurt, de vroegere postsite en het Werfplein.…

Lees verder

Woonwoord

Ambitieuze eco-architectuur

Op het drukke kruispunt van de Gentsesteenweg en de Harelbeeksestraat in Kortrijk kan men sinds vorig jaar niet naast de vliesgevel van project Gutenberg kijken. Abscis Architecten ontwierp in opdracht van SHM Goedkope…

Lees verder
Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
Blijf op de hoogte, schrijf in op de Abscis nieuwsbrief
 
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics