2013 - 2015 Gent

Abscis Architecten - Integratie van het groen – fotografie Dennis De Smet

Het parkeergebouw is voor automobilisten en vele bezoekers vanaf de Ring rond Gent het eerste beeld dat van AZ Sint Lucas wordt opgevangen. Om die reden wordt in het ontwerp veel aandacht geschonken aan sfeer en uitstraling.

Abscis Architecten - Uitwaaiering  plateau – fotografie Dennis De Smet

Uitwaaiering plateau – fotografie Dennis De Smet

Abscis Architecten - Zicht op het plein – fotografie Dennis De Smet

Zicht op het plein – fotografie Dennis De Smet

Tegenover het strakke raster van de parkeerplaatsen staan uitwaaierende vloerplaten met groenaanplantingen voor een vermenselijking van een functioneel concept.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - Op maat ontworpen pleintegels – fotografie Dennis De Smet

Op maat ontworpen pleintegels – fotografie Dennis De Smet

Het gebouw is in twee delen verdeeld, zo wordt een as gecreëerd die naar het ziekenhuis leidt en waarop het parkeergebouw wordt geënt. De projectzone wordt hierdoor opgesplitst, waardoor de hoge capaciteit aan parkeerplaatsen wordt verdeeld over de twee deelgebouwen. Er worden twee kleinschaliger gebouwen gecreëerd, wat binnen de ruimtelijke context en de korrelgrootte van de ziekenhuiscampus wenselijk is. De nieuwe verbindingsas tussen de twee deelgebouwen wordt doorgetrokken tot aan de rand van de site en als laan ontworpen. Bij het aankomen op de site opent het gebouw zich naar de bezoekers, die via een eenduidige in- en uitritsituatie de parking binnenrijden. Patiënten kunnen met de wagen rond de parking en afgezet worden aan de inkom van het ziekenhuis. Automobilisten kunnen via een verkeerslus terug naar de Ring of alsnog hun wagen stationeren in het parkeergebouw. Het doorgaand verkeer wordt beperkt tot urgentiediensten en een kiss en ride zone onder gebouw Oost. Zo ontstaat een verkeersarm plein waarop de bezoeker, patiënt en/of medewerker terechtkomt na het parkeren. Waar de verkeerslus onder gebouw Oost doorloopt, komen de voetgangers van de verschillende parkeerniveaus naar beneden met trap en liften, en ontstaat er een overdekte hotspot.

Abscis Architecten - Hout en aluminium – fotografie Dennis De Smet

Hout en aluminium – fotografie Dennis De Smet

Abscis Architecten - Overdekte doorgang – fotografie Dennis De Smet

Overdekte doorgang – fotografie Dennis De Smet

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - Zicht naar plein – fotografie Dennis De Smet

Zicht naar plein – fotografie Dennis De Smet

Abscis Architecten - Integratie grafiek - fotografie Rikgrafiek

Integratie grafiek - fotografie Rikgrafiek

Abscis Architecten - Integratie grafiek - fotografie Rikgrafiek

Integratie grafiek - fotografie Rikgrafiek

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - Integratie grafiek - fotografie Rikgrafiek

Integratie grafiek - fotografie Rikgrafiek

Abscis Architecten - Integratie grafiek - fotografie Rikgrafiek

Integratie grafiek - fotografie Rikgrafiek

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics