2016 - 2017 Oudenaarde

Abscis Architecten - detail natuursteen

De Stad Oudenaarde wil van haar stadscentrum een aangename ontmoetingsruimte maken. Oorspronkelijk was de centraal gelegen Markt van Oudenaarde één groot verkeerskundig knooppunt (een rotonde) rondom een parking. Na een bevraging bij de inwoners bleek dat meer groen, minder verkeer, minder bovengronds parkeren en een aangename verblijfsruimte de belangrijkste elementen waren tot het creëren van een aantrekkelijk stadscentrum. De resultaten van deze ideeënwedstrijd werden opgenomen als randvoorwaarden bij het masterplan voor de heraanleg van de Markt.

Abscis Architecten - Plein in natuursteen uit Comblanchien (FR) - visualisatie Fabrice Moonen

Plein in natuursteen uit Comblanchien (FR) - visualisatie Fabrice Moonen

Abscis Architecten - inplantingsplan

inplantingsplan

Het is een evenwichtsoefening tussen het creƫren van een aangename verblijfsruimte en het toelaten van parkeren op de Markt

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Contacteer ons
Abscis Architecten - Herinrichting Markt Oudenaarde - visualisatie Fabrice Moonen

Herinrichting Markt Oudenaarde - visualisatie Fabrice Moonen

Het stadhuis (UNESCO werelderfgoed) komt centraal op de Markt te staan op een formeel aangelegd ‘tapijt’ uit natuursteen. De mooie natuursteenpuzzel bestaat uit wel 27 verschillende stijlen van tegels, 11 verschillende formaten, en 3 verschillende texturen natuursteen, afkomstig uit Comblanchien (FR). De natuursteen tegels dragen bij aan de hoge duurzaamheidsfactor van het nieuwe plein. Rondom de historische fontein wordt een dynamische waterspiegel aangelegd. De verblijfskwaliteit op de kleine Markt wordt ook verhoogd door verscheidene sferen en zitplekken, en een bomengroep waaronder het aangenaam vertoeven is. Ook rond de Sint-Walburgakerk wordt een groen parkje met zitelementen onder de bomen voorzien.

Abscis Architecten - Herinrichting Markt Oudenaarde - visualisatie Fabrice Moonen

Herinrichting Markt Oudenaarde - visualisatie Fabrice Moonen

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics