Abscis Architecten -

oplevering

Wonen in Castelijm, Kapellen

De verscheidene woontypologieën met specifieke randvoorwaarden, hadden als doel om een diversiteit aan bewoners aan te trekken. Het gedeelte meegroeiwoningen is ontworpen volgens de principes van levenslang en aanpasbaar bouwen. Alle binnenwanden zijn niet dragend, zodat zij eenvoudig kunnen aangepast worden aan mindervaliden. Iedereen kan er in leven ongeacht de leeftijd, de lichamelijke kenmerken, de capaciteit en beperkingen.

Het openbaar binnengebied wordt begrensd door het gebouw met de meegroeiwoningen en door drie groepen van geclusterde rijwoningen, en wordt aangelegd met enkele speelheuvels. Dit centrale plein vormt de katalysator voor het gemeenschapsleven in de buurt en kent een variatie aan mogelijkheden. Het krijgt bewust geen specifieke invulling of bestemming, om zo de flexibiliteit ervan te onderstrepen.

Naar het project 'Duurzame wijk Castelijm Kapellen'

Delen
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics