Abscis Architecten -

belgische architectuur 2017

Reconversie Postsite Aalst vereeuwigd op postzegel

Het kantorencomplex ‘Postsite’ is gelegen aan het treinstation in Aalst. Het masterplan, opgesteld door Christian Kieckens Architects, ging uit van een reconversie van deze site, maar met behoud van het hoofdgebouw van de vroegere spinnerij in het achterliggende Manchestergebouw. Het nieuwe complex dankt zijn sterke en herkenbare identiteit vooral aan de zonnewering, die bestaat uit gekleurde lamellen. Deze zorgen voor een frisse dynamiek.

We verkeren in mooi architecturaal gezelschap op het postzegelvel. Op de vier andere zegels kan je namelijk deze gebouwen terugvinden: het station Luik–Guillemins van Calatrava, het Antwerps Havenhuis van Zaha Hadid, en het beschermde erfgoed Gemeentehuis Schaerbeek en Grote Markt Ieper.

Naar het project 'Herbestemming postsite Aalst' of bestel de postzegels

Delen
Abscis Architecten - Belgische Architectuur 2017 - Postsite Aalst
Belgische Architectuur 2017 - Postsite Aalst
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics