Abscis Architecten

Abscis Architecten - De parktuin als collectieve buitenruimte – visualisatie Abscis Architecten Kasteelsite Wisselbeke

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De ambitie van Abscis Architecten

Betrokken, onderbouwd, duurzaam
De ambitie van Abscis Architecten is gelaagd: via een gerichte dialoog met de opdrachtgever tot een project op maat komen, waarbij wij vanuit een toekomstgerichte maatschappelijke betrokkenheid elk project verankeren in de sociale, economische, historische en culturele context van de omgeving.

Abscis Architecten - half verzonken sportzaal - fotografie Dennis De Smet Bekijk project

Guldensporencollege Kortrijk - campus Kaai

Het programma voor het Guldensporencollege op campus Kaai omvat een nieuwbouw voor de tweede graad en een vernieuwbouw voor de derde graad. De tweede graad bestaat uit drie verdiepingen met studieruimte, administratie, lokalen, sanitair,... en een verdiept aangelegde sportzaal. De derde graad omvat de renovatie van de neogotische feestzaal die werd herbestemd tot refter en aan beide uiteinden voorzien van een deel nieuwbouw, met daarin lokalen, administratie, sanitair, en een kleinere gymzaal. Er werden overdekte en open speelplaatsen gecreëerd, en een gemeenschappelijke fietsenberging.

Abscis Architecten - Plein in natuursteen uit Comblanchien (FR) - visualisatie Fabrice Moonen Bekijk project

Herinrichting Markt Oudenaarde

De Stad Oudenaarde wil van haar stadscentrum een aangename ontmoetingsruimte maken. Oorspronkelijk was de centraal gelegen Markt van Oudenaarde één groot verkeerskundig knooppunt (een rotonde) rondom een parking. Na een bevraging bij de inwoners bleek dat meer groen, minder verkeer, minder bovengronds parkeren en een aangename verblijfsruimte de belangrijkste elementen waren tot het creëren van een aantrekkelijk stadscentrum. De resultaten van deze ideeënwedstrijd werden opgenomen als randvoorwaarden bij het masterplan voor de heraanleg van de Markt.

Abscis Architecten

Abscis Architecten - Een creatieve campus voor Hamme Lees verder

ABSCIS ARCHITECTEN werkt aan de versterking van de dorpskern

Een creatieve campus voor Hamme

Groep DBI – DMI  werd samen met ABSCIS architecten en BUUR in de constellatie “Hart van Hamme” geselecteerd als voorkeurbieder voor de herontwikkeling van de markt en omgeving van Hamme. Dit project is deel van het ambitieuze masterplan ‘Hamme 2020’, dat het centrum van Hamme volledig zal hertekenen tegen 2020.

Abscis Architecten - Houtskelethoogbouw in de Marollen Lees verder

WEDSTRIJD GEWONNEN!

Houtskelethoogbouw in de Marollen

Voor het sociaal huisvestingsproject in de Menslievendheidsstraat stelde de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) een baanbrekende visie voorop. Het ontwerpteam Abscis Architecten - Team HENK, met PxP en Wyckaert als aannemers, en Egeon als ingenieurs inzake energie, mag de unieke stedenbouwkundige locatie in het hartje van de befaamde Brusselse Marollen voorzien van een prefab houtconstructie van wel 8 bouwlagen.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics