Abscis Architecten

Abscis Architecten - Integratie van het groen – fotografie Dennis De Smet Parkeergebouw AZ Sint- Lucas & Volkskliniek

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De ambitie van Abscis Architecten

Betrokken, onderbouwd, duurzaam
De ambitie van Abscis Architecten is gelaagd: via een gerichte dialoog met de opdrachtgever tot een project op maat komen, waarbij wij vanuit een toekomstgerichte maatschappelijke betrokkenheid elk project verankeren in de sociale, economische, historische en culturele context van de omgeving.

Abscis Architecten - Visualisatie zicht vanop binnenplein Bekijk project

Wedstrijdontwerp Oncologisch Centrum Leuven

Het masterplan E(G)HBO voor de site Gasthuisberg, opgesteld door AWG architecten, vormt de basis voor de stedenbouwkundige ontwikkeling voor het Oncologische Centrum, fase VII. Het masterplan verdeelt de site in vier kwadranten; ziekenhuis, onderzoek, onderwijs en stedelijke functies, van elkaar gescheiden door een horizontale en een verticale as. De bouwlocatie ligt aan het kruispunt van deze twee assen. Het Oncologie gebouw neemt hiermee een prominente plaats op de site.

Abscis Architecten - Gevel Veldstraat – fotografie Thomas De Bruyne Bekijk project

Gemengd woonproject Veldstraat Gent

Het project is een gemengd project in het centrum van Gent met winkelruimtes over 3 verdiepingen en 7 appartementen rond een gemeenschappelijke daktuin. De bouwsite beslaat meerdere percelen en deze opportuniteit wordt in het ontwerp aangegrepen om de toegang tot de appartementen te scheiden van de winkeltoegangen.

Abscis Architecten

Abscis Architecten - KU Leuven campus Brugge officieel geopend Lees verder

oplevering

KU Leuven campus Brugge officieel geopend

Terwijl wij bij Abscis ons een weekendje aan het uitleven waren in de Ardennen, werd in Brugge een gloednieuw onderwijs- en onderzoeksgebouw plechtig geopend. Vanaf september is het gebouw de nieuwe thuisstek voor de faculteiten industriële wetenschappen (KUL) en revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (hogeschool Vives).

Abscis Architecten - Zuidvleugel Ledeganck klaar voor gebruik! Lees verder

oplevering

Zuidvleugel Ledeganck klaar voor gebruik!

Na de ingrijpende renovatie van de hoog- en laagbouw op de Gentse universiteitscampus Ledeganck, kwam nu de zuidvleugel aan de beurt. Dit is het gebouw aan de kant van de Kraaistraat, dat een onderkomen biedt aan verschillende vakgroepen van de faculteit wetenschappen.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics