Abscis Architecten

Abscis Architecten - Nieuwe stedelijkheid = compacte, groene en intense stad Woonproject Herkenrode Kazerne Hasselt

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De ambitie van Abscis Architecten

Betrokken, onderbouwd, duurzaam
De ambitie van Abscis Architecten is gelaagd: via een gerichte dialoog met de opdrachtgever tot een project op maat komen, waarbij wij vanuit een toekomstgerichte maatschappelijke betrokkenheid elk project verankeren in de sociale, economische, historische en culturele context van de omgeving.

Abscis Architecten - nieuwe parkverbinding, wandel- en fietsbrug over Ravelijngracht - fotografie Inge Claessens Bekijk project

Herstel Ravelijn Liedtspark

Het Liedtspark met de restanten van de Vaubanversterking vormt een groene ademruimte voor de stad Oudenaarde.  Deze Ravelijn vormt een uitzonderlijke stukje geschiedenis welke tot voor kort nog niet de kwalitatieve aankleding kreeg die ze verdient. 

Abscis Architecten - Luchtfoto Bekijk project

BEN-Wijk Nieuw Kortrijk

Goedkope Woning cvba is een sociale huisvestingsmaatschappij dat beschikt over een uitgebreid patrimonium op het grondgebied van Kortrijk. Verschillende wijken zijn echter aan vernieuwing toe. Abscis Architecten nam deel aan een ontwerpwedstrijd en kreeg de wijk Nieuw Kortrijk toegewezen. De wijk omvat 311 wooneenheden van de sociale huisvestingsmaatschappij, waarvan 10% renovatie en 90% nieuwbouw. Een eerste fase van 105 wooneenheden ligt nu op de ontwerptafel. 

Abscis Architecten

Abscis Architecten - Administratief centrum en woonproject Hamme Lees verder

Start werf

Administratief centrum en woonproject Hamme

In Hamme zijn de voorbereidende werken gestart voor het bouwen van het nieuw administratief centrum en een woonproject. Het project is een Publiek Private Samenwerking (PPS) en kadert binnen de strategie 'Hamme2020' om het centrum een nieuw gezicht te geven. Het einde van de werken zijn voorzien voor eind 2019.

Abscis Architecten - Wedstrijd gewonnen! Lees verder

Herinrichtingsproject Refugehuis en Witte Kazerne

Wedstrijd gewonnen!

Abscis Architecten zal samen met UAU Collectiv, ABT en Deerns het Refugehuis en de Witte Kazerne op de Herkenrodesite in Hasselt herinrichten in opdracht van Universiteit Hasselt.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics