Abscis Architecten

Abscis Architecten - Inkom aan het Kongoplein - visual in progress - Abscis Architecten Fossielvrij wonen aan het Kongoplein

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De ambitie van Abscis Architecten

Betrokken, onderbouwd, duurzaam
De ambitie van Abscis Architecten is gelaagd: via een gerichte dialoog met de opdrachtgever tot een project op maat komen, waarbij wij vanuit een toekomstgerichte maatschappelijke betrokkenheid elk project verankeren in de sociale, economische, historische en culturele context van de omgeving.

Abscis Architecten - centraal campusplein campus Kaai - fotografie Dennis De Smet Bekijk project

Scholencampus Kortrijk

Dit project, gekaderd in het programma van de Scholen van Morgen, omvat het masterplan en de uitvoering van vijf schoolgebouwen op twee campussen in de Kortrijkse binnenstad: Campus Kaai en Campus Plein.

Abscis Architecten - castelijm - fotografie Re-Vive Bekijk project

Duurzame wijk Castelijm Kapellen

Het project in opdracht van Re-Vive betreft de herontwikkeling van een oude industriële site, de voormalige Croda-Henkel site, tot een nieuwe wijk met een residentieel karakter. De ontwikkeling heeft als doel een levendige, aantrekkelijke en duurzame inbreiding te creëren met oog voor architecturale kwaliteit, voldoende groen op openbaar domein en connecties met de buurt en de gemeente Kapellen.

Abscis Architecten

Abscis Architecten - Houtskelethoogbouw in de Marollen Lees verder

WEDSTRIJD GEWONNEN!

Houtskelethoogbouw in de Marollen

Voor het sociaal huisvestingsproject in de Menslievendheidsstraat stelde de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) een baanbrekende visie voorop. Het ontwerpteam Abscis Architecten - Team HENK, met PxP en Wyckaert als aannemers, en Egeon als ingenieurs inzake energie, mag de unieke stedenbouwkundige locatie in het hartje van de befaamde Brusselse Marollen voorzien van een prefab houtconstructie van wel 8 bouwlagen.

Abscis Architecten - Hedendaags omgaan met erfgoed Lees verder

lezing Archipel

Hedendaags omgaan met erfgoed

Op donderdag 7 september, aan de vooravond van Open Monumentendag, organiseert Archipel een avond waarop drie projecten worden toegelicht door hun respectievelijke architecten. Het gaat om heel verscheidene renovatieprojecten die telkens op een hedendaagse manier omgaan met erfgoed. Een van de drie projecten waarop dieper zal worden ingegaan, is het Abscis-project "&Other Stories" in Gent.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics