Abscis Architecten

Abscis Architecten - Het uitkragende volume omvat de leslokalen - de labo's zitten in de sokkel – visualisatie Abscis Architecten Faculteit Industriële en Biowetenschappen Brugge

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 15
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De ambitie van Abscis Architecten

Betrokken, onderbouwd, duurzaam
De ambitie van Abscis Architecten is gelaagd: via een gerichte dialoog met de opdrachtgever tot een project op maat komen, waarbij wij vanuit een toekomstgerichte maatschappelijke betrokkenheid elk project verankeren in de sociale, economische, historische en culturele context van de omgeving.

Abscis Architecten - Bekijk project

Renovatie regionale zetel Belfius

Het gebouw daterend uit 1988 straalde weinig identiteit uit. Het gebouw op zich bevond zich echter in goede staat en daarom werd aan de basis niet geraakt. Het visueel geheel daarentegen werd volledig herbekeken en het volume vereenvoudigd.

Abscis Architecten - Zicht op internaat  - fotografie Inge Claessens Bekijk project

School met internaat SBSO Baken en MPI Zonneken

Het project vormt een pilootschool voor kinderen met autisme en omvat een internaat en een schoolgebouw voor lager en secundair buitengewoon onderwijs. Een centrale as als duidelijke ruggengraat van de campus zorgt voor een overzichtelijke en herkenbare organisatie van schoolgebouwen en een verscheidenheid aan speelruimtes. 

Abscis Architecten

Abscis Architecten - KULAB in volle opbouw Lees verder

Werf

KULAB in volle opbouw

De faculteit Industriële- en biowetenschappen in Brugge krijgt vorm. De sokkel van drie gelijke bouwlagen waarin de laboclusters zullen huisvesten, staat er. Hierop komt een compact volume met leslokalen, en tussenin een transparante bouwlaag met publieke functies.

Abscis Architecten - Renovatie S5 - studentenresto en faculteitsbib Lees verder

Officiële Opening

Renovatie S5 - studentenresto en faculteitsbib

Donderdag 12 november vond de officiële opening plaats van Gebouw S5 op campus Sterre Universiteit Gent. 

Het gebouw S5, dat dateert uit het begin van de jaren 70 en in het hart van campus Sterre ligt, is grondig gerenoveerd. S5 biedt nu plaats aan de bibliotheek van de faculteit Wetenschappen, een ruime PC-klas, een nieuw studentenrestaurant en verschillende werkplekken voor studenten doorheen het gebouw.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics