Abscis Architecten

Abscis Architecten - Nieuwe stedelijkheid = compacte, groene en intense stad Woonproject Herkenrode Kazerne Hasselt

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De ambitie van Abscis Architecten

Betrokken, onderbouwd, duurzaam
De ambitie van Abscis Architecten is gelaagd: via een gerichte dialoog met de opdrachtgever tot een project op maat komen, waarbij wij vanuit een toekomstgerichte maatschappelijke betrokkenheid elk project verankeren in de sociale, economische, historische en culturele context van de omgeving.

Abscis Architecten - Bekijk project

Woonproject Scheldekop Oudenaarde

Het U-vormige bouwblok waarin rijwoningen en meergezinswoningen elkaar afwisselen, kadert in het masterplan 'Scheldeboorden' op een oud industrieterrein vlakbij het stadscentrum van Oudenaarde. Het verscheiden karakter van de woningen werd beïnvloed door de oriëntatie, omliggende gebouwen en landschapselementen.

Abscis Architecten - Presentatieruimte en vergaderzalen - fotografie Abscis Architecten Bekijk project

Belfius New Concept

Nadat de regionale zetel van Belfius in een nieuw jasje werd gestoken, is ook het interieur volledig herzien. De gelijkvloerse verdieping biedt nu ruimte aan een onthaal met balie, kantoren, vergader- en presentatieruimtes en een incubator voor jonge starters.

Abscis Architecten

Abscis Architecten - UITBREIDING EN RENOVATIE STATIONSGEBOUW SINT-DENIJS-WESTREM Lees verder

reportage Radio 2 Oost-Vlaanderen

UITBREIDING EN RENOVATIE STATIONSGEBOUW SINT-DENIJS-WESTREM

Het is niet altijd even gemakkelijk om een oud stationsgebouw te kopen en te verbouwen. Momenteel staan er in Oost-Vlaanderen nog 20 oude stations leeg. Maar sommige zijn ondertussen verkocht en zien er nu helemaal anders uit. Zoals het oude station van Sint-Denijs-Westrem dat nu een architectenbureau is. 

Abscis Architecten - HERBESTEMMING THERESIANENKLOOSTER Lees verder

lanceringsevent

HERBESTEMMING THERESIANENKLOOSTER

In de kapel van het Theresianenklooster Aalst vond de kick-off plaats van project 'Karmel'. Marnix lichtte de herbestemming van het Theresianenklooster toe aan meer dan 150 geïnteresseerden.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics