Abscis Architecten

Abscis Architecten - Integratie van het groen – fotografie Dennis De Smet Parkeergebouw AZ Sint- Lucas & Volkskliniek

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De ambitie van Abscis Architecten

Betrokken, onderbouwd, duurzaam
De ambitie van Abscis Architecten is gelaagd: via een gerichte dialoog met de opdrachtgever tot een project op maat komen, waarbij wij vanuit een toekomstgerichte maatschappelijke betrokkenheid elk project verankeren in de sociale, economische, historische en culturele context van de omgeving.

Abscis Architecten - Groene speelheuvels met een hindernissenparcours brengen het park tot leven – fotografie Abscis Architecten Bekijk project

Campus KTA Casinoplein heraanleg park en speelplaats

Dit ontwerp kadert in het goedgekeurde masterplan opgemaakt in 2009. Het park krijgt gedurende de schooluren een privaat karakter en buiten de schooluren kan het opengesteld worden als openbare ontmoetingsplaats. Er is rekening gehouden met de integrale toegankelijkheid en hoogteverschil tussen straat en park wordt overbrugd door trappen én hellingen.

Abscis Architecten - Via een centrale 'hub' worden een aantal diensten gefaciliteerd – visualisatie Abscis Architecten Bekijk project

Woonproject kasteelsite Wisselbeke

Deze opdracht omvat het bouwen van assistentiewoningen en het omvormen van het bestaande kasteel. We streven naar een hedendaagse architectuur met tijdloos karakter en levenslang wonen als insteek. De aanwezigheid van zorg op maat betekent voor dit project een grote meerwaarde.

Abscis Architecten

Abscis Architecten - KU Leuven campus Brugge officieel geopend Lees verder

oplevering

KU Leuven campus Brugge officieel geopend

Terwijl wij bij Abscis ons een weekendje aan het uitleven waren in de Ardennen, werd in Brugge een gloednieuw onderwijs- en onderzoeksgebouw plechtig geopend. Vanaf september is het gebouw de nieuwe thuisstek voor de faculteiten industriële wetenschappen (KUL) en revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (hogeschool Vives).

Abscis Architecten - Wonen in Castelijm, Kapellen Lees verder

oplevering

Wonen in Castelijm, Kapellen

De nieuwe wijk Castelijm in Kapellen, werd afgelopen vrijdag officieel en feestelijk geopend. Het project betreft de herontwikkeling van de voormalige Croda-Henkel site (een industriële site) tot een nieuwe groene wijk met een residentieel karakter. De duurzame inbreiding maakt een nieuwe connectie met de buurt en de gemeente Kapellen.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics