Abscis Architecten

Abscis Architecten - speelplaats - fotografie Abscis Architecten Scholen Kortrijk - Leiekant

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De ambitie van Abscis Architecten

Betrokken, onderbouwd, duurzaam
De ambitie van Abscis Architecten is gelaagd: via een gerichte dialoog met de opdrachtgever tot een project op maat komen, waarbij wij vanuit een toekomstgerichte maatschappelijke betrokkenheid elk project verankeren in de sociale, economische, historische en culturele context van de omgeving.

Abscis Architecten - nieuwe parkverbinding, wandel- en fietsbrug over Ravelijngracht - fotografie Inge Claessens Bekijk project

Herstel Ravelijn Liedtspark

Het Liedtspark met de restanten van de Vaubanversterking vormt een groene ademruimte voor de stad Oudenaarde.  Deze Ravelijn vormt een uitzonderlijke stukje geschiedenis welke tot voor kort nog niet de kwalitatieve aankleding kreeg die ze verdient. 

Abscis Architecten - Gevel Veldstraat – fotografie Thomas De Bruyne Bekijk project

Gemengd woonproject Veldstraat Gent

Het project is een gemengd project in het centrum van Gent met winkelruimtes over 3 verdiepingen en 7 appartementen rond een gemeenschappelijke daktuin. De bouwsite beslaat meerdere percelen en deze opportuniteit wordt in het ontwerp aangegrepen om de toegang tot de appartementen te scheiden van de winkeltoegangen.

Abscis Architecten

Abscis Architecten - Parking Zuiderdokken Antwerpen Lees verder

wedstrijd gewonnen!

Parking Zuiderdokken Antwerpen

Parking Zuiderdokken Antwerpen: 2000 ondergrondse parkeerplaatsen, 120 bovengrondse en stalling voor 300 fietsen. De historische dokmuren worden geïntegreerd in de ondergrondse parking. Bovengronds worden de Gedempte Zuiderdokken een groot park, ontworpen door ADR Architectes/Technum.

Abscis Architecten - UITBREIDING EN RENOVATIE STATIONSGEBOUW SINT-DENIJS-WESTREM Lees verder

reportage Radio 2 Oost-Vlaanderen

UITBREIDING EN RENOVATIE STATIONSGEBOUW SINT-DENIJS-WESTREM

Het is niet altijd even gemakkelijk om een oud stationsgebouw te kopen en te verbouwen. Momenteel staan er in Oost-Vlaanderen nog 20 oude stations leeg. Maar sommige zijn ondertussen verkocht en zien er nu helemaal anders uit. Zoals het oude station van Sint-Denijs-Westrem dat nu een architectenbureau is. 

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics