Abscis Architecten

Abscis Architecten - Nieuwe stedelijkheid = compacte, groene en intense stad Woonproject Herkenrode Kazerne Hasselt

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De ambitie van Abscis Architecten

Betrokken, onderbouwd, duurzaam
De ambitie van Abscis Architecten is gelaagd: via een gerichte dialoog met de opdrachtgever tot een project op maat komen, waarbij wij vanuit een toekomstgerichte maatschappelijke betrokkenheid elk project verankeren in de sociale, economische, historische en culturele context van de omgeving.

Abscis Architecten - Winkelfront oude en nieuwe stijl - fotografie Dennis De Smet Bekijk project

Verbouwing van een historisch pand Korenmarkt Gent

Op een unieke zichtlocatie aan de Veldstraat en Korenmarkt worden twee historische winkelpanden nieuw leven ingeblazen met een gemengd project van winkelen en wonen. Bovenop de vraag tot optimalisatie van de winkelruimte wordt de kans aangegrepen om de leegstaande bovenverdiepingen, met hun authentieke interieurs en prachtige stadszichten, terug tot woning om te vormen. 

Abscis Architecten - nieuwe parkverbinding, wandel- en fietsbrug over Ravelijngracht - fotografie Inge Claessens Bekijk project

Herstel Ravelijn Liedtspark

Het Liedtspark met de restanten van de Vaubanversterking vormt een groene ademruimte voor de stad Oudenaarde.  Deze Ravelijn vormt een uitzonderlijke stukje geschiedenis welke tot voor kort nog niet de kwalitatieve aankleding kreeg die ze verdient. 

Abscis Architecten

Abscis Architecten - 29/09 - BVA INFOAVOND Lees verder

BIM - INTRODUCTIE EN GETUIGENISSEN

29/09 - BVA INFOAVOND

BVA organiseert samenwerking met C3A en BIM-platform een info-avond over het gebruik van BIM in de bouwsector. Arthur Van Cauwenberghe deelt er de BIM-ervaringen van Abscis Architecten bij de samenwerking tussen de bouwpartners.

Abscis Architecten - Administratief centrum en woonproject Hamme Lees verder

Start werf

Administratief centrum en woonproject Hamme

In Hamme zijn de voorbereidende werken gestart voor het bouwen van het nieuw administratief centrum en een woonproject. Het project is een Publiek Private Samenwerking (PPS) en kadert binnen de strategie 'Hamme2020' om het centrum een nieuw gezicht te geven. Het einde van de werken zijn voorzien voor eind 2019.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics