Abscis Architecten

Abscis Architecten - Visualisatie zicht vanop binnenplein Wedstrijdontwerp Oncologisch Centrum Leuven

Abscis Architecten

Jean-Baptiste de Ghellincklaan 2
B-9051 Gent

+32 (0)9 244 60 20
info@abscis.be

De ambitie van Abscis Architecten

Betrokken, onderbouwd, duurzaam
De ambitie van Abscis Architecten is gelaagd: via een gerichte dialoog met de opdrachtgever tot een project op maat komen, waarbij wij vanuit een toekomstgerichte maatschappelijke betrokkenheid elk project verankeren in de sociale, economische, historische en culturele context van de omgeving.

Abscis Architecten - Nieuwe stedelijkheid = compacte, groene en intense stad Bekijk project

Woonproject Herkenrode Kazerne Hasselt

De site Herkenrode is gelegen in het centrum van de stad Hasselt. De site deed eerst dienst als militair domein en werd nadien ingericht als zone voor overheidsfuncties van de Federale overheid. De stad Hasselt verkocht deze site via een verkoopprocedure om een globale herbestemming in het kader van de binnenstedelijke ontwikkeling van Hasselt.

Abscis Architecten - nieuwe parkverbinding, wandel- en fietsbrug over Ravelijngracht - fotografie Inge Claessens Bekijk project

Herstel Ravelijn Liedtspark

Het Liedtspark met de restanten van de Vaubanversterking vormt een groene ademruimte voor de stad Oudenaarde.  Deze Ravelijn vormt een uitzonderlijke stukje geschiedenis welke tot voor kort nog niet de kwalitatieve aankleding kreeg die ze verdient. 

Abscis Architecten

Abscis Architecten - Wedstrijd gewonnen! Lees verder

Herinrichtingsproject Refugehuis en Witte Kazerne

Wedstrijd gewonnen!

Abscis Architecten zal samen met UAU Collectiv, ABT en Deerns het Refugehuis en de Witte Kazerne op de Herkenrodesite in Hasselt herinrichten in opdracht van Universiteit Hasselt.

Abscis Architecten - Acaciapark Gent Lees verder

Ongehoord Brugsepoort

Acaciapark Gent

Dit weekend vormde het Acaciapark het decor van Ongehoord Brugsepoort. Het park werd door Abscis Architecten ontworpen als publieke ruimte voor de omwonenden, maar fungeert dus ook perfect als evenementenplein voor de buurt.

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics